Over Hamminga
 

25 jaar Hamminga Bouw- en Tuinmarkt BV

Het voormalige veilinggebouw waar Hamminga B.V. is gevestigd stamt uit 1927.

Deze foto is genomen tijdens de opening in datzelfde jaar.

Begin 1983 kwam door de dalende omzet van de veiling en de verhuizing naar een ander gebouw aan de veilingweg het veilinggebouw leeg te staan.

In 1983 verkocht de veilingvereniging Uithuizen en Omstreken het veilinggebouw aan de Talmaweg 26 (voormalig de Molenweg) aan de heer J.P.Hamminga.

Het gebouw werd in de eerste instantie gekocht als opslag voor de drainage handel en machines. Toen Hamminga een handel in goedkope spoorbielzen begon (deze bielzen zijn zelfs nu nog hier en daar te vinden in de constructie van het gebouw) kwam er vraag naar meer. Er werd uitgebreid naar een handel in hout, verf en gereedschappen.

In 1984 vind dan de officiële opening plaats van Hamminga Bouw- en Tuinmarkt. De officiële ingang was toen nog aan de zijkant.

Door de jaren heen zijn er vele verbouwingen geweest zoals de kantoren en de toegangshal aan de voorkant. De uitbreiding van de houtafdeling. Een showroom voor grasmaaiers, hogedrukreinigers, heteluchtkanonnen en nog veel meer

Een fatsoenlijke kantine en sanitair voor personeel en klanten. Ook is het assortiment door de jaren heen behoorlijk uitgebreid.

De laatste verbouwingen/uitbreidingen omvatten een vuurwerkbunker met sprinkler installatie en een loods met schoonmaakplaats voor de opslag van voornamelijk gazonmaaiers.

Ook werd het bijgebouw (de vroegere kantine van de veiling) er bij gekocht waar toen nog een tijd Comtronix was gevestigd, dit gebouw word nu gebruikt als reparatie werkplaats en verhuur.

Mei 2010 Hamminga Bouw- en Tuinmarkt B.V.